Източник и кадър: Bulgaria ON AIR Не исках да се стига

...
Източник и кадър: Bulgaria ON AIR Не исках да се стига
Коментари Харесай

Танева за търговците: Чуждите мениджъри бяха по-разбрани от нашите

Източник и кадър: Bulgaria ON AIR 

„ Не желаех да се стига до администрантивен акт, само че се наложи, “ сподели за предаването „ Брюксел 1 “ по BulgariaONAIR отрасловият министър Десислава Танева във връзка постановлението на Министерски съвет, задължаващо огромните търговски вериги да оферират повече български аграрни артикули.

Танева отхвърли да има квоти за храните в магазините
„ Имахме безплодна най-малко двуседмична връзка с търговски вериги, откъдето нямаше нито самодейност, нито схващане за обстановката, нито предложение. Най-тъжното е, че това са и български мениджъри, ” съобщи министърът във връзка трите най-големи вериги.

„ Мога обаче да кажа и за друга верига, чийто общоприет управител, представете си, не е българин, само че той работи в българските производители от 2 години работи по модела, който ние въведохме. Но на процедура трите най-големи вериги, които държат над 50% от търговията с храни в България, не одобряват постановлението и не направиха нищо непринудено като мярка в хода на предварителните диспути и по тази причина предложих административен акт, “ изясни министър Танева.

Кое предизвика бързането? Един телефонен диалог.

„ Тук звъни Звънна ми един производител, който даже не познавам. Каза ми: Аз съм бенефициент по  ПРСР. Имам милион и половина платена дотация. 6 млн настрана заем за стопанството – огромна оранжерия за краставици и домати. Нито една верига не демонстрира интерес. Те към този момент имат контрактувани снабдители. Във веригата всичко е непознато. А аз съм заставен да хвърля продукцията.

Тогава си споделих: Няма какво да се чака. Трябва да се работи. Защото другояче ще създадем по този начин, че поради монополизирането на някакви канали за доставки, всички средства на Европейски Съюз може да отидат на халост. А те са пари на европейския поданик, “ сподели в диалог с Милена Милотинова министър Танева.

„ Тук приказваме за равнопоставеност, а не за привилегировано състояние на бг производители и ние ще изложим пред Европейска комисия нашите претекстове, “ изясни министър Танева във връзка писмото на Европейска комисия, с което Брюксел изиска отговори от София за задължението на комерсиалните вериги да оферират повече българска стока.

 

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстано
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР